Zoek binnen de site van Stichting Volksbond Rotterdam

Biologische psychologie – in het bijzonder middelen gebruik en hersenontwikkeling

Leerstoel Erasmus Universiteit Rotterdam – faculteit ESSB

Prof. Dr. Hanan El Marroun is per 1 januari 2021 aangesteld als bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hanan El Marroun is neurowetenschapper en epidemioloog, zij is gepromoveerd bij het Erasmus MC.

Hanan El Marroun bestudeert hoe de hersenontwikkeling bij jonge kinderen en adolescenten in relatie tot blootstelling aan middelen zoals alcohol, tabak of cannabis plaatsvindt. Wat zijn de gevolgen van middelengebruik in de zwangerschap op de ontwikkeling van jonge kinderen? En hoe beïnvloed middelengebruik in de adolescentie de hersenen? Met nieuwe inzichten in deze kwetsbare periodes kunnen nieuwe preventie en interventieprogramma’s ontwikkeld worden.

Voor de instelling van deze leerstoel heeft SVR een jarenlange relatie onderhouden met de medische faculteit, op het gebied van maatschappelijke gezondheidszorg, leerstoel verslavingsonderzoek.
Van 2008 tot april 2019 is de positie van bijzonder hoogleraar bekleed door Prof. Dr. Dike van de Mheen, thans hoogleraar Transformatie in de zorg aan de Tilburg Universiteit – School of Social and Behavioral Sciences.

SVR ondersteunt tevens het onderzoeksteam door het mede mogelijk maken van de aanstelling van:

  • Drs. Olga Boer
Naar website