Zoek binnen de site van Stichting Volksbond Rotterdam

Hanan El Marroun

Adviseur

Lid sinds: 2021
E
info@volksbondrotterdam.nl
I
Linkedin
E
info@volksbondrotterdam.nl
I
Linkedin

Prof. Dr. Hanan El Marroun is sinds maart 2021 bijzonder hoogleraar Biologische psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als neurowetenschapper en epidemioloog onderzoekt zij voorspellers en gevolgen van middelengebruik en verslaving bij kinderen en jongvolwassenen.

Zij richt in haar onderzoek specifiek op het middelengebruik in de zwangerschap, en middelengebruik bij adolescenten, omdat dit de hersenen in deze twee perioden volop in ontwikkeling zijn. In de zwangerschap worden de hersenen vanaf de basis aangelegd, en in de adolescentie (tussen de 10-25 jaar) vindt een tweede groeispurt plaats. Dat maakt de hersenen gevoelig voor blootstelling aan middelen.

Naast het onderzoek, geeft Hanan ook onderwijs aan bachelor en masterstudenten, en doet ze veel aan wetenschapscommunicatie – bijvoorbeeld via sociale media – om wetenschappelijke kennis op een laagdrempelige manier te brengen bij een breed publiek.

 

Links

Erasmus University Rotterdam - Prof. Dr. H. El Marroun Erasmus Institute for Addiction Science Instagram - hersen_0nderzoeker